GESLAAGDE APPLICATIE INTEGRATIE BIJ RANDSTAD GROEP

Het IT shared service center van Randstad Groep is verantwoordelijk voor de integratie van de software stacks van Randstad en Tempo Team. Daarnaast is er voor een groot deel van hun klanten heel wat maatwerk nodig.

Om deze situatie op punt te zetten, koos Randstad ervoor om zich op Oracle te oriënteren. Het Timelink project is hier onderdeel van. Samen met Contribute zetten ze onze tanden erin. Wij spraken met Sven Beterams, IT Manager Applications bij Randstad Groep.

Timelink

“Timelink was een pittig traject”, vertelt Sven Beterams. “Enerzijds moesten we oude software-stacks vervangen, anderzijds moesten we bestandsformaten voor prestaties van uitzendkrachten zoveel mogelijk uniformeren.

Onze grote klanten leverden zowat 80 verschillende bestandsformaten aan. Hiervan werd slechts een deel automatisch verwerkt. Daar kwam er ook heel wat klantspecifiek programmeerwerk bij kijken. In 2009 ontwikkelden we zelf een nieuwe front office. Maar die werkte helaas nog met het oude AS400-systeem om alle verschillende prestatiebladen te verzamelen.

Met Timelink vangen we nu het grootste deel hiervan op. Om de bestandstransformaties te optimaliseren maken we gebruik van de Oracle Service Bus (OSB). De OSB-middleware leent zich immers heel goed voor het beheren van deze transformatielogica. Het AS400-systeem is nu afgekoppeld en bestandstransformaties verwerken we nu uiterst efficiënt. Zo spelen we sneller in op de wensen van onze klanten.

Timelink is opgezet met een moderne architectuur en nieuwe technologie. Je voegt snel nieuwe rapportformaten toe en ontwikkelt nieuwe features zonder in de code te moeten duiken. Dit is voor business heel aantrekkelijk. Daarnaast is het hele proces nu veel inzichtelijker voor de gebruikers. Waar het vroeger puur een taak was voor IT, kan je het configuratiewerk nu overgedragen aan meer business profielen.”

Projectaanpak

Al snel werd duidelijk dat Randstad Groep niet louter op de documentatie kon afgaan. Daarom werd in een tweede fase werd alle programmatuur in AS400 bekeken om de documentatie op punt te kunnen stellen.

Op basis van alle data, die in de eerste twee fases werd vergaard, zochten we een grootste gemene deler. Hoeveel klanten met custom applicaties kunnen ze opvangen met de OSB-functionaliteit? Hoeveel helaas niet? En welke van die klanten kunnen ze overtuigen om in gesprek te gaan?

Uiteindelijk nam de uitrol drie kwartalen in beslag, met één major release per kwartaal. Eerst kwamen de eenvoudigste, maar niet per sé de kleinste klanten aan bod. Daarna de meer uitzonderlijke en complexe situaties.

Uiteindelijk werd AS400 uitgezet en het configuratiewerk overgedragen vanuit IT aan meer business profielen.

Contribute als partner

Al die tijd werkte Randstad Groep samen met Contribute en haar consultants. Een van hen, specialist in OSB en expert in integratie met externe partijen, loopt al geruime tijd rond bij Randstad Groep. Als ze dus een bepaalde expertise of technisch profiel zoeken, weten zij meteen de juiste persoon te vinden. Daarnaast kunnen ze altijd terugvallen op de collega’s van Contribute, wat ook voor hun klanten een extra meerwaarde is.

Door het opgebouwde vertrouwen was het voor Randstad Groep niet meer dan logisch om bij Contribute aan te kloppen voor vinden van een efficiënte oplossing.

Onze succesverhalen

Voor elk probleem hebben wij een oplossing.
Neem een kijkje in onze waaier aan talenten om te zien waarmee wij jou kunnen ondersteunen.

Colabo ondersteunt je bij elke stap in het (digitale) transformatieproces.