Managed Services bij Mediahuis

Mediahuis is het internationaal mediabedrijf achter een heleboel bekende crossmediale merken zoals in België de kranten De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg; regionale televisiezenders als ATV, TVL en ROB TV en radiozenders Nostalgie en NRJ.
Ook in Nederland heeft Mediahuis een belangrijk aandeel van de mediamarkt in handen met merken als De Telegraaf en NRC Handelsblad. Verder is Mediahuis aanwezig in Ierland en in Luxemburg. Mediahuis is een groeiend bedrijf dat regelmatig overnames doet in binnen- en buitenland.

Uitdagingen

Mediahuis gebruikt de Oracle database voor een aantal belangrijke applicaties.

In het verleden was er één interne DBA verantwoordelijk voor deze omgeving.

Maar door de enorme groei van de Mediahuis Groep nationaal én internationaal en de verhoogde eisen qua beschikbaarheid was dit niet langer houdbaar.

Mediahuis heeft veel verschillende Oracle technologieën draaien in verschillende versies en neemt geregeld bedrijven over die geïntegreerd moeten worden.

Oplossingen

Mediahuis heeft een DBAaaS contract met Exitas: dit is een DBA-as-a-Service contract waarbij de Exitas’ service desk Mediahuis ondersteunt.

Exitas monitort de Oracle databases van Mediahuis en werkt samen met hun eigen IT team om problemen proactief op te pikken en downtime te voorkomen.

Verder levert Exitas expert advies over upgrades, licentieregels en optimalisaties.

Exitas voorziet in de ondersteuning buiten de kantooruren en tijdens vakanties en feestdagen.

Tenslotte levert Exitas ook expert consultancy in de vorm van projecten.

Waarom Exitas?

“Exitas is de meest ervaren Oracle infrastructuur partner in België en heeft Mediahuis een op maat gemaakt voorstel gedaan.

Ze hebben een uitgebreid team met verschillende mensen met diepgaande expertise waarop we beroep kunnen doen als het nodig is.

Bovendien kunnen we, naast de service desk, ook op een flexibele manier gebruik maken van Exitas’ Oracle kennis in projecten.”

Jan Lafosse – Infrastructuur Architect

Onze succesverhalen

Voor elk probleem hebben wij een oplossing.
Neem een kijkje in onze waaier aan talenten om te zien waarmee wij jou kunnen ondersteunen.

Colabo ondersteunt je bij elke stap in het (digitale) transformatieproces.