Long-term consultancy en opzet Oracle Database Appliance bij BASF Agricultural Solutions Belgium NV

Het Innovation Centre in Gent wil innovatieve oplossingen leveren voor de zaadbusiness van BASF door waardevolle eigenschappen voor verschillende gewassen te ontwikkelen door middel van biotechnologie oplossingen en moderne veredelingstechnieken.
De activiteiten van het Innovation Center bestrijken alle aspecten van het R & D-proces, van de beginfase van het onderzoek tot life cycle management, of zoals we het noemen, van het lab tot het veld.
De geschiedenis van de site gaat terug tot begin jaren tachtig toen Plant Genetic Systems (PGS) werd opgericht op het terrein van de Universiteit Gent in 1982. Een aanzienlijk deel van het wereldwijde onderzoek dat vandaag op planten wordt uitgevoerd, is nog steeds gebaseerd op het baanbrekende werk uitgevoerd door PGS.
Bij het Innovation Centre werken ongeveer 400 medewerkers uit 20 verschillende landen.

Uitdagingen

Het Computational Life Science (CLS) -team van BASF Agricultural Solutions Belgium NV is verantwoordelijk voor de implementatie, integratie en het onderhoud van applicaties en databases.

Het doel van het CLS-team is het verhogen van de R&D-productiviteit door wetenschappelijke gegevens om te zetten in activa.

Een van de projecten bij CLS is het afbouwen van de Sybase DB. Daarom moeten gegevens worden gerepliceerd van Sybase naar Oracle. Dit komt omdat sommige oude verouderde systemen Sybase nog steeds gebruiken als backend-database.

De Oracle database wordt voornamelijk gebruikt voor het opslaan van experimentgegevens, metagegevens bijsnijden en metagegevens voor verzending.

Deze database moet 24/7 beschikbaar zijn, aangezien wetenschappers over de hele wereld deze gebruiken voor rapportage en validering van experimenten.

Alle geautoriseerde medewerkers moeten op elk moment de wetenschappelijke informatie in de databases kunnen raadplegen. Reactietijd en toegankelijkheid zijn de belangrijkste prestatieparameters.

Oplossingen

2011
Een deel van de databases van BASF Agricultural Solutions Belgium NVBelgium draait op Oracle Solaris Cluster Systems. Omdat de Solaris clustersystemen te weinig worden gebruikt, wijst Exitas enkele aanvullende databases toe aan Solaris clusters.

2013
De bestaande hardware van het Solaris Clusters systeem is te duur en de installatie is tamelijk complex. Het verzekeren van de interne expertise van dit platform is inefficiënt en ongerechtvaardigd geworden qua kosten.

Exitas beveelt een migratie aan naar een nieuw platform dat goedkoper, eenvoudiger en gemakkelijker te onderhouden zal zijn. Exitas voert een volledige databasemigratie uit naar Oracle Database Appliance (ODA) X3-2. BASF Agricultural Solutions Belgium NV profiteert van meer energie- en geheugenruimte, een kortere reactietijd en lagere implementatie- en onderhoudskosten.

2019
Gezien de klant tevreden is van de prestaties van de Oracle Database Appliance is er in 2019 beslist om opnieuw met Exitas in zee te gaan voor de vernieuwing. Hierbij is de Oracle Database Appliance X7-2 HA geïmplementeerd geweest wat opnieuw heeft geresulteerd in aanzienlijke verbeteringen op het vlak van performantie, onderhoudskost en ease of use.

Vandaag

Volledig databasebeheer (DBA):

 • Onderhoud en prestatie tuning voor:
  • Oracle GoldenGate voor de synchronisatie van Sybase en Oracle
  • Systeemdatabase
  • Actieve standby-databases
 • ODA updates voor firmware, besturingssysteem (OS), raster, ORACLE RDBMS (relationeel database beheersysteem)
 • Ondersteuning voor database toepassingen

Exitas is al meer dan 10 jaar de voorkeurpartner en leverancier van Oracle producten en aanverwante diensten voor BASF Agricultural Solutions Belgium NV Belgium. Gedurende deze periode was en is Exitas verantwoordelijk voor:

 • Overdracht naar Oracle Database Appliance (ODA) x3 en naar de ODA X7-2.
 • Optimalisatie van het laden van gegevens en de back-up procedure:
  • Gegevensbelasting naar minder dan 1 uur
  • Looptijd back-up: 6x sneller
 • Onderhoud en de continue bewaking van het Oracle databasesysteem. Dit omvat alle database instanties implementeren, schalen, herstellen, back-ups maken, upgraden en screenen van traag lopende queries of suboptimale configuratie parameters.

Onze succesverhalen

Voor elk probleem hebben wij een oplossing.
Neem een kijkje in onze waaier aan talenten om te zien waarmee wij jou kunnen ondersteunen.

Colabo ondersteunt je bij elke stap in het (digitale) transformatieproces.