Colabo: totale ontzorging van de Oracle-klant

Colabo: totale ontzorging van de Oracle-klant

Colabo is de nieuwe vlag waaronder een aantal bedrijven binnen De Cronos Groep hun Oracle-expertise bundelen. De doelstelling van Colabo is even helder als ambitieus: de Oracle-stack, van infrastructuur tot op maat gebouwde applicaties afdekken via één centraal aanspreekpunt. Een interview met Pascal Van Meerbergen en Peter van Spaandonk, oprichters van de grootste Oracle-groep in België. Colabo: totale ontzorging van de Oracle-klant.

De voorbije vijfentwintig jaar maakten enkele bedrijven uit De Cronos Groep naam als Oracle-specialist. Doorgaans deden ze dat binnen een duidelijk afgebakend deel van het Oracle-universum.

Zo groeide Contribute uit tot de belangrijkste Belgische speler voor applicatieontwikkeling op Oracle-technologie. Exitas ontwikkelde zich dan weer tot het toonaangevende Belgische bedrijf voor diensten rond de Oracle-database en -infrastructuur. Contribute en Exitas slaan nu de handen in elkaar om met Colabo een brede Oracle-one-stop-shop uit te bouwen.

“Er zijn binnen De Cronos Groep diverse bedrijven die zich op één of meer delen van de Oracle-stack focussen”, zegt Pascal Van Meerbergen, managing partner bij Contribute. “Tussen die bedrijven bestaat er vaak al een sterke samenwerking”, vervolgt Peter van Spaandonk, managing partner bij Exitas. “Met Colabo willen we die samenwerking verder stroomlijnen, beter coördineren en als een geïntegreerd geheel van diensten aanbieden.”

De klant behoudt de samenwerking met z’n vertrouwde partner, maar krijgt via Colabo makkelijker toegang tot een breder aanbod van Oracle-diensten. Colabo beantwoordt daarmee aan de vraag die de Oracle-specialisten van De Cronos Groep almaar vaker krijgen.

Breed, diep, lokaal

 

“De klant wil uiteraard nog altijd puntoplossingen”, zegt Peter van Spaandonk, “maar wil die tegelijk wel beter integreren in een groter geheel.”

Oracle stuurt die evolutie trouwens zelf mee aan. In de praktijk is Oracle vandaag veel meer dan enkel een database. Door sterk in te zetten op de nieuwe, innovatieve producten en (cloud) services uit het Oracle-ecosysteem ondersteunt Colabo bedrijven die hun actieterrein binnen het Oracle-ecosysteem vergroten.

Het is de maturiteit van OCI (Oracle Cloud Infrastructure) die het idee voor Colabo in een stroomversnelling bracht. “De tijd is er gewoon rijp voor”, zegt Pascal Van Meerbergen. “In de markt van IaaS staat OCI intussen op gelijke hoogte als AWS of MS Azure. Binnen die context willen we ons positioneren als de grootste managed service provider voor OCI.” Even goed richt Colabo zich ook op Oracle PaaS, met oplossingen rond onder meer AI chatbots, blockchain, no-code ontwikkeling, enzovoort.

Colabo dekt op die manier – uniek in België – een groot stuk van de Oracle-stack af: van infrastructuur en middleware, tot op maat gebouwde applicaties, security, licentiebeheer, onderhoud, etc.

“We zijn daarmee de eerste Belgische speler die erin slaagt zijn klanten een Oracle-totaalpakket aan te bieden”, benadrukt Peter van Spaandonk. Colabo dekt het hele Oracle-spectrum af: breed en diep. En belangrijk: lokaal. “Onze specialisten werken in België”, zegt Pascal Van Meerbergen, “niet in Polen, Roemenië of India.” Dat geeft Colabo in de Belgische markt een belangrijk voordeel.

“We kennen de Belgische markt en de Belgische bedrijven door en door. Bovendien zijn we vertrouwd met hun behoeften en weten hoe we daarop moeten inspelen. We doen dat vanuit onze ervaring in België, niet vanuit één of ander Amerikaans managementmodel.”

Colabo: totale ontzorging van de Oracle-klant

 

Maar als de klant alle Oracle-diensten bij Colabo kan vinden, betekent dat dan dat hij niet meer om Colabo heen kan?

“Natuurlijk niet”, vervolgt Peter van Spaandonk. “Klanten werken uiteraard samen met wie ze willen, al dan niet met Colabo-partners. Ook de bedrijven uit De Cronos Groep die zich bij Colabo aansluiten, behouden hun eigenheid en autonomie.” Het grote voordeel schuilt net in de vrijheid die het Colabo-model vooropstelt. Colabo biedt het hele plaatje: analyse, advies, implementatie, projectbeheer, onderhoud, etc.

“Wie dat volledige plaatje wil, is bij ons aan het juiste adres”, zegt Pascal Van Meerbergen. “Maar even goed bieden we de klant de vrijheid om uit te kiezen wat hij wil: van infrastructuur tot applicaties, compleet in eigen beheer, volledig als managed service en alles daar tussenin, on-premise of in de cloud. Alles kan.”Colabo gaat voor complete ontzorging. Flexibel en pragmatisch, zo laat de aanpak van Colabo zich het best omschrijven. Maar vooral: compleet.

“We zijn de enige Oracle-partner met een volledig managed aanbod voor cloud infrastructuur”, zegt Pascal Van Meerbergen. “En dat doorheen de hele levenscyclus van de oplossing.” Dat Oracle vandaag zo hard op de cloud inzet, zorgt ervoor dat de technologie nu ook binnen handbereik van de kmo komt. Oracle hanteert immers een interessant prijsmodel, waarbij bedrijven niet betalen voor het dataverkeer dat via de cloud verloopt.

“Ook dat is één van de voordelen die we via Colabo naar de markt brengen”, besluit Peter van Spaandonk. “We bundelen de knowhow waarmee we de klant de beste oplossing bieden. Niet alleen op het vlak van technologie, maar ook rond prijs, licenties, beveiliging en nog veel meer.”

Oracle expertise in elk van ons

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een uitdaging
voor ons?