Contribute en Exitas bundelen hun Oracle-expertise

Contribute en Exitas bundelen hun Oracle-expertise

Colabo is de nieuwe vlag waaronder een aantal bedrijven binnen De Cronos Groep hun Oracle-expertise bundelen. De doelstelling van Colabo is even helder als ambitieus: de hele Oracle-stack afdekken via één centraal aanspreekpunt.

 

Contribute (applicatieontwikkeling) en Exitas (database- en infrastructuurbeheer) zijn in de Belgische markt van Oracle-gebruikers vertrouwde namen. Ze bouwden de voorbije vijfentwintig jaar een ruime expertise op onder de vleugels van De Cronos Groep.

Binnen de groep zijn echter nog Oracle-specialisten aan de slag. Allemaal focussen ze zich op één of meer delen van de Oracle-omgeving. Colabo heeft als doel die expertise te bundelen.

“Tussen de Oracle-specialisten bestaat er vaak al een goede samenwerking”, zegt Peter van Spaandonk, managing partner bij Exitas. “Met Colabo willen we die verder stroomlijnen, beter coördineren en als een geïntegreerd geheel van diensten aanbieden.” De klant behoudt de samenwerking met zijn vertrouwde partner, maar krijgt via Colabo makkelijker toegang tot een breder aanbod van Oracle-diensten.

 

Unieke Oracle-partner

 

“De markt vraagt daarom”, zegt Pascal Van Meerbergen, managing partner bij Contribute, “want Oracle is intussen veel meer dan alleen een database.” Colabo focust daarom sterk op de nieuwe, innovatieve producten en (cloud)services uit het Oracle-ecosysteem.

Met Colabo positioneren Contribute en Exitas zich expliciet als de grootste Belgische managed service provider voor Oracle Cloud Infrastructure (Oracle IaaS). Even goed richt Colabo zich ook op Oracle PaaS, met oplossingen rond onder meer AI chatbots, blockchain, no-code ontwikkeling, enzovoort.

Colabo dekt op die manier – uniek in België – het grootste deel van de Oracle-stack af: van infrastructuur en middleware, tot op maat gebouwde applicaties, security, licentiebeheer, onderhoud, enzovoort. Colabo gaat voor complete ontzorging van de klant, met ondersteuning door Belgische experts. Flexibel en pragmatisch, stelt het bedrijf zelf, maar vooral met een compleet aanbod.

 

Ook voor kmo

 

Dat Oracle vandaag zo hard de nadruk legt op de cloud, zorgt ervoor dat de technologie nu ook binnen handbereik van de kmo komt. Oracle hanteert daarbij een prijsmodel waarbij bedrijven niet betalen voor het dataverkeer dat via de cloud verloopt. Ook die evolutie is Colabo niet ontgaan.

Ook daarom bundelt het bedrijf nu haar Oracle-expertise. Om zo haar klanten – ook kmo’s – de beste oplossing te kunnen bieden, niet alleen op het vlak van Oracle-technologie, maar ook rond prijs, licenties, beveiliging en aanverwante vraagstukken.

Contribute en Exitas bundelen met Colabo hun Oracle-expertise, want samen kunnen we meer.

Ben je nieuwsgierig geworden?

Heb je een uitdaging
voor ons?