Hacking the Oracle Cloud (met Oracle JET) voor Onderwijs

Hacking the Oracle Cloud (met Oracle JET) voor Onderwijs

Nu de impact van Covid19 op de Meetup-community toeslaat, zijn de Oracle Developer Meetups in heel Europa bij elkaar gekomen en online gegaan.

Vandaag kregen we een geweldige presentatie te horen met een hartverwarmend verhaal. Wat in deze uitdagende tijden zeker toepasselijk is. Luister hier naar het mooie verhaal over ‘Hacking de Oracle Cloud (met Oracle JET) voor Onderwijs’.

Van Zuid-Afrika tot aan België

Christian McCabe (Steltix) en Filip Huysmans (Contribute) presenteerden er trots over hoe zij een multinationale hackathon faciliteerden. Want die reikte van Zuid-Afrika tot aan België. En dat allemaal om de kinderen van Christel House te helpen. Christel House is een liefdadigheidsinstelling dat onderwijs biedt aan wie er normaal geen toegang toe heeft.

 

 

Oracle Jet Javascript toolkit

“We beslisten unaniem om de hackathon te baseren op Oracle technologieën”, zegt Filip Huysmans, managing partner van Contribute. “Die vulden we dan aan met handige libraries om het uitdagender te maken. De Oracle JET JavaScript toolkit vormde de basis voor de verschillende oplossingen. Die werd mooi aangevuld met libraries voor het herkennen van gezichten en emoties. Voor een ander gedeelte van de oplossing gebruikten we zowel de scanning JavaScript libraries als Oracle Digital Assistant. Zo maakten we de interactie met de eindgebruiker toch wat dynamischer.  Als bijproduct van deze hackathon, beschikken we nu ook over een goede vergelijking van de verschillende chatbot oplossingen op de markt.”

Besluit

Deze hackathon was niet alleen ontworpen om studenten de kans te geven om kennis te maken en ervaring op te doen met software ontwikkeling. Het voorzag de school ook nog eens van software om hun dagelijkse activiteiten mee te ondersteunen. Zo ging het hier om software voor het beheer van boeken in hun bibliotheek.

Dit event leverde zeer succesvolle resultaten op. Maar wat écht interessant was, was dat tijdens het werken met de school, zowel de kinderen als de stagiairs er ook lessen uit trokken.

Wil je meer weten over ‘Hacking de Oracle Cloud met Oracle JET’?

Ben je nieuwsgierig naar wat we nog allemaal kunnen?